Vuosi 2017 on kuulunut Paikkatietokonsulteilla monien mielenkiintoisten, isojen ja pienempien konsultointiprojektien parissa. Olemme auttaneet hyödyntämään paikkatietoja varsin erilaisissa organisaatioissa – niin yksityisen, julkisen, kuin kolmannenkin sektorinkin puolella.

Kuluneena vuonna olemme jatkaneet metsävaratietojen avaamiseen Vietnamissa keskittyvän FORMIS-projektin parissa, joka etenee kohti viimeistä vuottaan (lue lisää täältä). Olemme myös tarjonneet monipuolista paikkatietokonsultointia mm. Finavialle, Museovirastolle, Hangon satamalle ja Senaatti-kiinteistöille, konsultoineet Metsäkeskusta paikkatiedon avaamiseen liittyvissä asioissa sekä auttaneet Vesiensuojeluyhdistyksiä hyödyntämään avoimen lähdekoodin paikkatietojärjestelmiä (lue lisää täältä).

Kuluvan vuoden merkittävin kansallinen paikkatietohanke on ollut Paikkatietoalustan kehittäminen. Paikkatietokonsultit on osallistunut Ympäristöministeriön konsulttina Maankäyttöpäätökset-osahankkeen työpakettien määrittelyyn ja kilpailuttamiseen. Tätä työtä olemme tehneet yhteistyössä Spatineo Oy:n kanssa. Hankkeessa kehitetään tulevaisuuden maankäytön suunnittelun menettelyjä. Merkittävin tavoite on tuottaa jatkossa maankäyttöpäätösten tieto saataville harmonisoidussa muodossa tietopalvelujen kautta.

Viime vuoden aikana olemme myös toteuttaneet useille yksityisille yrityksille erilaisia kuljetukseen, logistiikkaan ja liikepaikkasuunnitteluun liittyviä tilaustöitä. Mikäli liikepaikkasuunnittelu kiinnostaa, niin tutustu myös hiljattain kokoamaamme infopakettiin aiheesta!

Tulevana vuonna jatkamme asiakkaidemme auttamista paikkatiedon hyödyntämiseen liittyvissä asioissa. Jos siis tarvitset apua pienten tai isojen paikkatietopulmien ratkaisussa, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Oikein rauhallista joulua ja tapaamisiin vuonna 2018!