Paikkatietokonsultit laatii web-pohjaisia opaskarttoja. Pitkälle automatisoidun prosessin ansiosta opaskartat syntyvät nopeasti ja edullisesti. Kuvaustekniikka on laadittu niin, että kartat tarkentuvat ja sisältö rikastuu zoomatessa lähemmäksi.

Opaskartan pistekohteiden keruuseen ei tarvita erillistä työtä (ja kustannuksia), vaan pisteet luetaan valmiista, kattavasta tietokannasta, jota Paikkatietokonsultit Oy ylläpitää (osana matkailijoille laadittua Finterest-palvelua). Opaskarttaamme käyttävälle asiakkaalle myönnetään pääsy näiden tietojen muokkaamiseen.

Vuorovaikutteinen opaskartta laajentuu helposti esim. kunnan karttapalveluksi, jolla julkaistaan esim. kaavatiedot, myytävät ja vuokrattavat tontit ja kunnan palvelupisteet. Taustakarttana voi käyttää opaskartan sijaan myös vaikkapa ortokuvia.

Opaskartat tarjotaan joustavana pilvipalveluna. Palvelu sisältää myös WMS-karttakuvapalvelun, jota voi käyttää esim. taustakarttana kunnan järjestelmissä ja tietopalveluissa.

Kehittämämme Sijaintikartta palvelee hyvin mm. yrityksiä, joiden asiakkaat ovat kiinnostuneita läheisistä palveluista (esim. hotellit) ja kiinteistönvälittäjiä, jotka haluavat esitellä kartan avulla myyntikohteidensa lähellä olevat palvelut.

Ulkoilukartassa korostetaan maaston muotoja ja maastossa kulkevia reittejä.

Ylläpitämämme Finterest-palvelun kattava tieto kiinnostavista matkailukohteista on hyvä pohja kunnan matkailukartan laatimiseen.