Finterest on tietopalvelu Suomessa matkaileville, lomaileville, retkeileville tai muuten vaan liikkuville. Finterestin avulla voi etsiä kiinnostavia paikkoja ja tapahtumia koko Suomesta. Finterestin tietosisältö on erittäin kattava: se sisältää noin 70 matkailuun liittyvää teemaa, jotka on ryhmitelty aiheeltaan kulttuuriin, liikuntaan, ulkoiluun, liikuntaan, palveluihin ja tapahtumiin.

Finterestin avulla voi laatia matkasuunnitelman/lomasuunnitelman poimimalla kiinnostavia kohteita tai tapahtumia suunnitelmaansa. Matka-aikataulun saa laadituksi kiinnittämällä kunkin suunnitellun vierailukohteen tiettyyn päivään. Valmiin suunnitelman voi jakaa kavereille/matkakumppaneille sähköpostitse tai Facebookissa. Kaveri voi muokata suunnitelmaa ja lähettää takaisin oman versionsa.

Finterestin tietoja on kerätty neljällä kielellä, aina kun mahdollista. Finterestin käyttöliittymää voi napsutella 20 kielellä. Sovellus on laadittu avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

Finterestin teemojen tieto on osoittain peräisin useista mainioista avoimen tiedon lähteistä, joko sellaisenaan tai rikastettuna. Osa teemoista on kerätty työläämmin useista lähteistä ja omalla työllä. Useiden teemojen tietoja muokataan ja rikastetaan laatimillamme automatisoiduilla prosesseilla. Tapahtumatietoja luetaan useista tapahtumarajapinnasta.