Yksi keskeisistä palveluistamme ovat analyysit asiakkaidemme liikepaikkasuunnittelun päätöksenteon tueksi. Asiakkaamme tarpeen mukaan tarjoamme apuamme joko liikepaikka-analyysin kaikkiin vaiheisiin tai tukeamme tiettyjen vaiheiden tekemiseen.

Liikepaikkasuunnittelu tähtää liiketoiminnan optimaalisen sijoittamiseen tai olemassa olevan liikepaikkaverkoston tehostamiseen. Analysoimalla liikepaikkojen sijaintia voidaan esimerkiksi selvittää, millaisista kuluttajista liikepaikan asiakaskunta koostuu, missä potentiaalisimmat asiakkaat sijaitsevat, millainen on ympäristön väestöpohja ja millainen on liikepaikan suhde kilpailijoihin nähden. Kartalle visualisoituna tuloksia on helppo esittää ja hahmottaa.

Kuinka paljon potentiaalisen tai olemassa olevan liikepaikan palvelualueella asuu väestöä? Millainen on asukkaiden ikäjakauma tai koulutustaso? Mikä asumusmuoto on suosituin? Miten alueen väestö kehittyy tulevaisuudessa?

Liiketoiminnan oikea maantieteellinen sijoittuminen koostuu sarjasta päätöksiä, joiden pohjalla on lähes poikkeuksetta sijaintiin perustuvaa tietoa. Me tarjoamme palveluna tämän tiedon keräämistä, analysointia ja raportointia siten, että se palvelee sijoittumispäätöstäsi ja toimintaasi.

Palvelumme avulla voitat itsellesi aikaa ja analysoituun dataan perustuvaa parempaa ymmärrystä hankkeestasi. Käytössämme on kattavat paikkatietoaineistot väestöstä, kaavoituksesta, liikenteestä, palveluista, taloudesta ja saavutettavuudesta. Niiden ja omien tietojesi avulla eri sijaintivaihtoehtoja on mahdollista verrata keskenään älykkäästi.

Tarjoamamme palvelun vaiheita ovat:

  • Hankkeen valmistelu, tavoitteiden kirkastaminen
  • Paikkatietoanalyysimenetelmän valinta
  • Taustatietojen ja aineistojen kokoaminen
  • Paikkatietojen käsittely ja analyysi
  • Raportti, karttavisualisoinnit, johtopäätökset ja suositukset

Tarpeestasi riippuen voimme toteuttaa laajankin toimeksiannon tämän mallin mukaisesti alusta loppuun tai voit tilata meiltä apua vaikkapa vain yhden työvaiheen tekemiseen. Olemme myös palvelleet asiakkaitamme esimerkiksi hankkimalla tarvittavat paikkatietoaineistot, jotta asiakkaan oma paikkatietoasiantuntija on voinut keskittyä tehokkaammin muihin työvaiheisiin. Tuomme näin tarvittaessa lisäresursseja liikepaikkasuunnitteluusi tarjoamalla dataan ja analyysiin perustuvaa lähestymistapaa optimaalisen sijainnin valintaan ja verkoston hallintaan.

Liikepaikka-analyysien tietopaketti tulossa pian! Ilmainen tietopaketti tulee sisältämään interaktiivisia karttoja, demoja ja runsaasti hyödyllistä tietoa, joka auttaa sinua paikkatietopohjaisen liikepaikka-analyysin suunnittelussa.