Finterest on karttapohjainen tietopalvelu matkailijoille. Se tarjoaa kattavasti matkailuun liittyvää tieto koko Suomesta. Palvelu tarjoaa helposti selattavat tiedot n. 70 eri matkailuun liittyvästä teemasta. Teemat on luokiteltu kuuteen aihealueeseen: kulttuuriin, lapsiperheiden aktiviteetteihin, ulkoiluun, luontoon, tapahtumiin ja matkailupalveluihin. Esim. kulttuuriaiheisia teemoja ovat museot, kirkot, arkkitehtuuri, majakat, kalliomaalaukset, omituiset paikat jne.

Tietoja voi selata valisemalla kiinnostavat teemat ja kohdistamalla kartan alueelle, jolla aikoo liikkua. Kiinnostavat kohteet voi poimia omaan matkasuunnitelmaansa ja sovittaa omaan aikatauluunsa. Matkasuunnitelman voi jakaa matkakumpaneilleen tai kavereilleen sähköpostitse tai Facebookissa. Matkakumppani voi muokata suunnitelmaa ja lähettää takaisin oman ehdotuksensa.

Sisältö on useista kohteista tarjolla neljällä kielellä. Käyttöliittymä toimii 20 kielellä. Osassa sisällöstä lähteenä ovat olleet mainiot avoimen datan tietopalvelut, osa sisällöstä on itse kerättyä ja muokattua. Finterest mahdollistaa kenelle tahansa kohteen lisäämisen tai tiedon kommntoinnin. Rekisteröityneille käyttäjille ja yhteistyökumppaneille on tarjolla monipuolisemmat tiedon ylläpidon välineet.

Finterest-pilvipalvelu on kehitetty avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

KOKEILE FINTERESTIÄ