Maailmanpankki rahoittaa useita hankkeita, joilla Vietnam varautuu ilmastonmuutoksen vaikutuksiin. Etelä-Vietnam, erityisesti Mekong-joen suisto, on pahiten ilmastonmuutoksesta kärsiviä alueita maailmassa. Mekong Deltan osuus on 41% Vietnamin maataloustuotannosta, 70% vesiviljelystä ja 90% riisin viennistä. Nyt ruoantuotantoa uhkaavat sekä ilmastonmuutos että joen yläjuoksun vedensäätely. Maaliskuussa Vietnam julisti hälytystilan viidessä Mekong-alueen provinssissa. Sadat tuhannet taloudet kärsivät makean veden puutteesta. Viljelysten kasteluun riitti vettä vain viides osa normaalista määrästä. Suolaisen meriveden nousu oli tuhonnut kymmeniä tuhansia hehtaareja riisipeltoja ja hedelmäpuutarhoja.

Ilmastonmuutoksen vaikutuksiin varautumisen yksi keino on Mekong Delta Centerin perustaminen tukemaan kaikkien niiden organisaatioiden toimintaa, jotka suunnittelevat tai toteuttavat toimenpiteitä, joilla varaudutaan muutoksiin. Mekong Delta Centerin on tarkoitus toimia sekä tiedon jakamisen solmuna että osaamiskeskuksena tutkimusten koordinoinnissa, tiedottamisessa ja analyysien ja varoitusten jakamisessa.

Maailmanpankki rahoittaa myös hankkeita, joilla suojellaan Vietnamin pitkän rannikon alueita myrskyjen, vedennousun ja eroosion vaikutuksilta. Rannikolle istutetaan veden tulvimista hillitseviä mangrovemetsiköitä ja autetaan rantavyöhykkeen väestöä siirtymään elinkeinoihin, joita voi harjoittaa kestävästi muuttuneissa olosuhteissa.

Kari Mikkonen on ollut näissä hankkeissa Maailmanpankin konsulttina, erityisesti IT- ja paikkatietoasioissa.