Finterest är en kartbaserad informationstjänst för turister. Den innehåller omfattande turistrelaterad information från hela Finland. Det är lätt att bläddra bland de cirka 70 olika turismrelaterade temana som finns i tjänsten. Temana är indelade i sju olika kategorier: kultur, aktiviteter för barnfamiljer, utomhusaktiviteter, natur, evenemang och reseinfo och tjänster. Den kulturella kategorin inkluderar till exempel museer, kyrkor, arkitektur, fyrar, klippmålningar, konstiga platser etc.

Du kan bläddra i information genom att välja intressanta teman och fokusera kartan till det område som intresserar dig. Du kan spara intressanta platser i din egen resplan och anpassa den till din tidtabell. Resplanen kan delas med dina reskamrater eller vänner via e-post eller Facebook. Resepartnern kan redigera planen och skicka tillbaka sitt eget förslag.

Innehållet för platserna och tjänsterna är i många fall tillgängligt på fyra språk. Gränssnittet fungerar på 20 språk. En del av innehållet kommer från datakällor med öppen data, och en del av innehållet har samlats in och redigerats för hand. Vem som helst lägga till ett objekt i Finterest eller ge kommentarer gällande innehållet. Mer mångsidiga verktyg för dataunderhåll är tillgängliga för registrerade användare och partners.

Molntjänsten Finterest har utvecklats med programvara med öppen källkod.

PROVA FINTEREST