Paikkatietokonsultointi voi käsittää monenlaista apua erilaisille organisaatioille. Apu voi olla pienimuotoista ja projektikohtaista tai käsittää kattavaa, asiakkaan omissa tiloissa tapahtuvaa konsultointia ja työskentelyä osana organisaatiota paikkatietoasiantuntijan tehtäviä toteuttaen.

Paikkatietokonsultit on auttanut Finaviaa hyödyntämään paikkatietoja jo usean vuoden ajan. Syksyllä Paikkatietokonsulteissa työnsä aloittanut paikkatietoasiantuntijamme Ainokaisa Tarnanen jatkaa työskentelyä Finavian konsulttina monipuolisissa paikkatietotehtävissä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Ainokaisa on mukana hankkeissa, joissa paikkatietojen avulla edistetään Finavian ympäristö-, matkustajapalvelu-, kiinteistö- ja tekniikan toimintojen kehittämistä sekä yleistä paikkatietojen hallintaa.

Suurimpia ajankohtaishankkeita paikkatietojen parissa ovat ympäristöyksikön aineistojen käsittelyn automatisointi, web-kartta- ja rajapintapalveluiden käyttöönotto sekä matkustajille suunnatun interaktiivisen digikartan kehittäminen. Myös Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelma Helsinki-Vantaan lentoasemalla lisää paikkatietojen hallinnan merkitystä.

Katso esimerkkejä:

Finavian ilmanlaadun mittaukset tarinakartalla: http://arcg.is/0HO1OD

Finavian karttapalvelu matkustajille: http://hel-airport-maps.herokuapp.com/


Kiinnostaako paikkatietokonsultointi? Tarjoamme työpanostamme paikkatietoasiantuntijan tehtävissä niin pienissä kuin isoissakin projekteissa!

Ota yhteyttä ja kysy lisää!